Блог

Специалните функции – колко е важно да ги имаме в кухнята!

Мечтата на всяка домакиня е нейната кухня освен да е уютна и приятна, да има най-съвременните и практични функции. Mebeli.net предлагат механизми, които са проектирани така, че да ви дадат свободата да създадете кухня по вашите индивидуални желания и изисквания. Те ще ви помогнат да организирате перфектно пространството и да спестите време и усилия при работа в тази част от къщата.

Трудно е да се създаде най-удобното кухненско пространство спрямо специфичните дадености на помещението, но с помощта на специалните механизми, то става перфектно. Следвайки зоните за работа в тази част от къщата, ние ви предлагаме следните варианти за удобни кухненски шкафове:

1. Ъглови шкафове

2. Шкафове с чекмеджета

3. Изтеглящи се шкафове (тип „Аптека”)

4. Горни шкафове

Ъглови шкафове – най-евтиното решение за ъглов механизъм е с кошници, които се завъртат около ос и излизат наполовина от корпуса.

Това е едно по-удобно решение, с пълно изваждане на кошниците и по-лесен достъп, можете да съхранявате много тенджери и тигани и те винаги ще са ви под ръка.

Ъглов шкаф с карусел, който се завърта напълно.

Магически ъгъл – интелигентно решение, състои се от две части, които изцяло излизат напред при отваряне и всичко е пред очите ви.

Шкафове с чекмеджета – едно ергономично решение в кухнята. Добрата вътрешна организация и разпределение в чекмеджетата са важни за максималното и практично използване на пространството. Чекмеджетата в кухнята трябва да бъдат стабилни, с лек ход, висока товароносимост, пълно изтегляне, плавно и безшумно затваряне.
Много важни са организационните елементи в чекмеджетата.
Кухненските елементи без дръжки могат да бъдат с електрическо задвижване или механично – отваряне и затваряне с леко натискане.

Добър вариант е решението с ъглови чекмеджета.

Шкафове с пълно изтегляне и плавно затваряне – изключително удобни, дават пълна видимост и достъп до цялото съдържание.

Шкаф за продукти „Тандем” - тези шкафове са проектирани за всякакви видове продукти, като се използва цялото пространство и дава лесен достъп.

Шкаф „Килер” с вътрешни чекмеджета

Горни шкафове – удобни, практични и високо технологични, те имат голяма свобода при отварянето, което може да бъде вертикално, електрическо или със завъртане. Повдигащите се нагоре врати правят лесен достъпа до вътрешността на шкафа и до всички продукти. Към това можем да добавим и неограничените възможности за проектиране и дизайн.

Повдигащите се сгъваеми врати са идеални за по-високи шкафове, тъй като дръжката остава достъпна във всяка позиция.

Повдигаща, завъртаща се врата - удобна и лека за отваряне, с мултифункционален стопер, който я държи отворена във всяка позиция.

Успоредно повдигаща се врата - практична и атрактивна. Тази брилянтна система за повдигане е подходяща за горни шкафове за уреди.

Горни шкафове с клапващи врати – идеално решение при ограничена височина на шкафа.

Избирайки нашите предложения за специални функции в кухнята, вие ще решите проблеми, с които много домакини все още се сблъскват: Неудобни шкафове, използване на стълба за достигане на горните рафтове, безпорядък в чекмеджетата. 

envelopephone-handsetmap-markercross